Telefon: +36 (1) 401-3030

MI AZ OCTOPUS?

Az Octopus az elmúlt húsz évben a gépi stretchfóliázás élharcosa mind megbízhatóság, mind a csomagolási eljárások szempontjából.

  • Moduláris felépítés

Az Octopus gépek rendszere moduláris elgondoláson alapszik, ezért alapszerkezetük ugyanaz. Az elemek tehát külön hozzáadhatóak a teljesítmény, csomagvédelem, stabilitás elvárásaitól függően, egyszerűtől a bonyolultig.

  • Miért előnyös a gyűrűs szerkezet?

A forgóasztalos technológia esetében a centrifugális erő hatására a raklapon lévő egységcsomagok könnyen szétnyílnak, amely komoly problémát idézhet elő a szállításnál. A gyűrűs technológiánál a rakat helyhez kötött. Sokoldalú csomagolás megoldást kínál, ahol a fólia rögzítő olló a fóliaszánnal együtt mozog, így a rakatstabilitás nagyobb szerepet kap. A csomagolás ciklus a rakat bármely pontján kezdődhet és végződhet, lehetővé téve a szükséges fóliarugalmasság elérését, lecsökkentve a fólia használatot annak érdekében, hogy az Octopus megfeleljen a legmagasabb csomagolási követelményeknek is.

  • Masszív szerkezet

Az Octopus bizonyítottan rendkívül masszív szerkezetű és megbízható. A felépítése miatt a forgó gyűrű sok ponton rögzíthető.
A poliuretángyűrűgörgők és gyűrűemelő szíjjak csökkentik a karbantartási igényt.

  • Sokoldalúság:

Különböző raklapméreteket és rakat magasságokat automatikusan csomagol (pl.Chep, Euro, 1/2-es és 1/4-es raklapokat). Az Octopus automata fedőfólia kezelő rendszerrel is bővíthető vízálló és porálló csomagolásokhoz. A berendezés a keretszerkezetbe integráltan csak kis helyet foglal el és a lapok precízen helyezhetők a csomagra.